Popüler Yayınlar

6 Nisan 2011 Çarşamba

*** KONYA PİDESİ VE TANDIR KEBABI ***

Havzan, Konya'nın ünlü etli ekmeğini yiyebileceğiniz en güzel restoranlardan biri. Karışık, bıçak arası, mevlana gibi pide çeşitlerini bulacağınız bu mekan, gayet temiz ve güzel bir restoran. Pidelerin sunuş şekilleri ve lezzeti son derece başarılı...


Konya Etli ekmeğin de hamuru mümkün olduğunca uzatılarak hamurun ince ve çıtır olması sağlanır. Hamurun boyu 1,5 metreyi bulmaktadır. Kuzu kıyma ve kuyruk yağı kullanıldığından çok lezzetli olmaktadır..
Konya Mutfağı denilince akla ilk olarak “Etli Ekmek” gelir. Konya’nın hemen her mahallesinde 5-6 tane etli ekmek fırını vardır.


Pide namına masaya bir uçtan bir uca olacak şekilde servis ettikleri 1.5 metre uzunluğundaki pidenin tek kişilik porsiyon olduğunu öğrenmek insanı dehşete düşürse de ince pide hamuru sayesinde rahatlıkla icabına bakılabilmektedir.. :)  


Mevlana pidesi… Konya'ya ait pide çeşididir. Peynir ve kıyma karışımından yapılır. Peynir bildiğimiz beyaz peynir değildir özel üretim tulum peyniridir.


Şifa Restaurant, Konya'nın en eski köklü restaurantlarından biridir.. Bu restaurant Fırın kebabında oldukça iddialı...


Konya Fırın Kebabı'nın Selçuklular döneminden geldiği rahatlıkla söylenebilir. Hz. Mevlana'nın eserlerinde kebaptan ve kelle kebabı yapan fırınlardan bahsedilir. Konya fırın kebabında koyunun muayyen yerlerinden alınan parçalar usulüyle iki aşamadan geçirilerek fırında pişirilerek hazırlanır.. Kuzunun kebabta kaburga ve ön kolu en makbul yerleridir..


Pideside oldukça güzel, bol malzemeli…






Akyokuş Konya'nın batısında, şehir manzarasının en güzel olduğu yerlerden birisi. Tepenin yamacındaki kireç yataklarının verdiği beyaz renkten dolayı bu adı almış. Günümüzde güzel bir çay bahçesi, restaurant ve televizyon vericileriyle Konya'nın Çamlıca tepesi konumunda.
Buradan enfes gündoğumu ve gece manzaraları seyredilebilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçen sene türkiye ye geldiğimde gittim Konya ya;Şifa ya o zaman uğradım.
Pideyle aram hoş olmasa da çok hoşuma gitmişti.
Şimdi açlıktan buzdolabında gezinirken pideleri görmek pek hoş olmadı:)))))))))