Popüler Yayınlar

23 Mart 2011 Çarşamba

*** BURSA TELEFERİK ***

Türkiye'deki ilk teleferik, Bursa kent merkezi ile Uludağ Milli Parkı arasında ulaşım sağlayan teleferiktir. Bursa şehrinin sembollerinden birisi olmuştur. Yapımına 1958 yılında başlanmış, 29 Ekim 1963'te kullanıma açılmıştır. İsviçreli Von Roll firmasına yaptırılmıştır.


Teleferik, Bursa'nın Teleferik semtinden 20 dakikada bir kalkar. 30 kişilik kabinler ile önce 1235 metre yükseklikteki Kadıyayla'ya gelinir, orada kabin değiştirilir ve 1621 metre yükseklikteki Sarıalana'a giden kabinlere binilir. Yolculuk her iki kademe arasında yaklaşık 8'er dakika sürer. Daha ileri gitmek isteyenler,  Sarıalan'dan minibüse binerek  7 km uzaklıktaki Oteller Bölgesi'ne  gidebilir.


Teleferik hattının uzunluğu 4817 metredir. Hattın Oteller bölgesine kadar uzatılması için 2006 yılında başlanan çalışmaların 2 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır.  Bir Avusturya firmasının üstlendiği  teleferik projenin tamamlanması ile  Oteller Bölgesi'ne 22 dakikada ulaşım mümkün olacak, hattın uzunluğu 8,5 metreye çıkacak ve Bursa, dünyanın en uzun teleferik hattına sahip olacaktır.






Hiç yorum yok: